Кулинарни рецепти » Сарми на фурна

 Сарми на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 15-20 листа от цвекло
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. ситно нарязани листа от целина
• 1 к.ч. ситно нарязан девисил
• 1 к.ч. ситно нарязан джоджен
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме във вряща вода листата от цвеклото и ги оставяме да се отцедят.

С 1 к.ч. от олиото запържваме ситно нарязания лук и ориза. Прибавяме ситно нарязаните листа от целина, девисил и джоджен, посоляваме, наливаме 2 ч.ч. топла вода и варим, докато оризът набъбне.

Разпределяме сместа върху цвекловите листа, завиваме сарми и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с останалото леко затоплено олио, към което сме прибавили червения пипер. Наливаме топла вода до половината от височината на сармите и печем 45 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало