рецепта
Предястие със сирене и печени чушки
Българска кухня
Българска
Рецептата "Предястие със сирене и печени чушки" беше добавена на
Продукти
сирене | 200 г |
цедено кисело мляко | 1/2 кофичка |
6-8 печени белени червени чушки | |
варена царевица | 100 г |
сос "Уорчестър" | 1/2 с.л. |
Чесън | 1-2 скилидки |
3-4 пера зелен лук | |
2-3 стръка магданоз | |
млян черен пипер на вкус | |
сол на вкус | |
франзела | 1 |
зехтин | 2-3 с.л. |
Приготвяне
• Сиренето се намачква и смесва с млякото, нарязаните чушки и царевицата.
• Подправя се със соса,солта и черния пипер и с накълцания чесън и ситно нарязаните пира зелен лук и магданоз.
• Франзелата се нарязва на филии, които се намазват с малко зехтин.
• Запичат се, охлаждат се и се намазват с подготвения пастет.
Бележки
** Приблизителна цена: 7,50 лв.
*** Време за приготвяне: 25 мин
**** Продукти за 4 порции