рецепта

Бъркани яйца с праз (зелен лук)

Бъркани яйца с праз (зелен лук)

4.5 5 6

Българска кухня

Българска

Рецептата "Бъркани яйца с праз (зелен лук)" беше добавена на

2 коментара

Продукти

яйца 6
краве масло или маргарин 40 г
олио или 40 мл
праз лук 1 стрък (200 г)
зелен лук или 1/2 връзка
смлян черен пипер щипка
сол

• Празът (зеленият лук) се почиства и се измива.

• Нарязва се на дребно и се задушава в мазнината до омекване.

• Прибавят се разбърканите яйца, ситно смленият черен пипер.

• Посолява се на вкус.

• Сместа се изпържва добре.

• Бъркани яйца с праз (зелен лук) се поднасят веднага.


Бележки
** Тази рецепта съдържа продукти за 2 порции