рецепта

Пролетна вита баница

Пролетна вита баница

Лесно

Пролетна вита баница - изпробвана в кухнята на сп."Кулинарен журнал"

4 5 1

Българска кухня

Готвене: 60 мин.

Порции: 8-10

Българска

Рецептата "Пролетна вита баница" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

лапад 1 връзка
лобода 1 връзка
Киселец 1 връзка
магданоз и естрагон по 1 връзка
олио 2 с. л.
краве масло 8 с. л.
настъргано сирене 1 ч.ч.
кори за баница 1 пакет

  1. Листните зеленчуци и подправки се измиват и нарязват на дребно.
  2. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в загрятото олио и половината от масло.
  3. Тиганът се сваля от котлона и в леко охладената смес се се добавят разбитите яйца и сиренето.
  4. Всяка кора се разстила и една трета от нея се намазва с малко от останалото горещо масло.
  5. Прегъва се по дължина, отгоре пак се маже с масло и се слага част от зеленчуковата смес.
  6. Останалата част от кората се напръсква с горещо масло, прегъва се и кората се навива на руло.
  7. То се свива като охлюв и се поставя в средата на намазана с масло тава.
  8. Следващите рула се приготвят по същия начин и се увиват около рулото в средата.
  9. Пролетната вита баница се поръсва с останалото горещо масло.
  10. Изпича се отначало в гореща, а след това в умерена фурна.
  • Ако не намерите съответните зелени зеленчуци, спокойно може да ги замените със спанак.